Köpvillkor

Köpvillkor

VILLKOR

Följande villkor gäller för alla avtal som görs med Alloljeteknik genom att beställa från oss.
Du accepterar därmed dessa villkor oavsett om din beställning finns i vår webbshop eller i en av våra anläggningar.

Innehållet på butik.alloljeteknik.se skyddas av Sverige och internationell upphovsrätt, varumärke, andra lagar och fördrag och får inte användas förutom vad som är tillåtet i dessa villkor. Du kan inte ändra informationen eller materialet som visas på vår webbplats på något sätt och du får inte kopiera, sälja vidare eller utnyttja den.

Din personliga information som beskrivs i vår sekretesspolicy, liksom all användarinformation som används på vår webbplats, betraktas som icke-konfidentiell och kan därför användas för våra marknadsföringsändamål vid utvecklingen av vårt företag. 

Beställningar som görs av personer under 18 år betraktas som kontantköp och kräver en förälders eller vårdnadshavares godkännande. Alloljeteknik förbehåller sig rätten för alla typografiska fel i text och bilder, samt fel i produktspecifikationerna för alla produkter i vårt sortiment. Vi förbehåller oss också rätten att korrigera eventuella fel i informationen om produktens tillgänglighet. För att få bästa resultat från din produkt rekommenderar vi att du följer våra vårdriktlinjer.

Alloljeteknnik förbehåller sig rätten att avbryta en beställning av någon anledning. Om det finns ett problem med att behandla din beställning kommer vi att kontakta dig antingen via telefon eller e-post. Du förbehåller dig rätten att ringa och hjälpa till att åtgärda situationen.

Läs mer på vår webbplats eller kontakta vår kundtjänst om du har frågor. Om du är missnöjd med produkter som beställs online i vår webbshop, vänligen kontakta vår kundtjänst.

PRISER OCH BETALNING

Alla priser är exklusive moms. Utöver produktens pris kan det tillkomma ytterligare kostnader för betalning och leverans beroende på vilken metod du väljer. Information om priser, leveransvillkor och betalningsmetoder visas tydligt i kassan. Den totala summan som ska betalas visas tydligt innan du godkänner din beställning eller godkänner det belopp som ska betalas.

Kampanjer eller prissänkningar tillämpas antingen på produkten eller genom att ange en produktkod vid kassan. Våra kampanjer och erbjudanden är giltiga så länge lagret räcker eller till ett visst slutdatum.

Observera: För länder utanför EU kan det förekomma ytterligare lokala avgifter som skatter och tullavgifter som kunderna måste betala.

KLARNA

På grund av vårt samarbete med Klarna kan vi erbjuda alla våra kunder chansen att köpa våra produkter och antingen betala direkt eller betala i delbetalning. Läs mer om Klarnas villkor här.

Distandsköplagen

I enlighet med distansköplagen har ni 14 dagars returrätt.

LEVERANSINFORMATION

Om en produkt inte skulle vara tillgänglig för omedelbar leverans kommer det att anges tydligt bredvid produkten och vid kassan. Om vi inte kan uppfylla det överenskomna leveransdatumet kommer vi att kontakta dig. Om paketet inte kommer fram ska du informera oss inom 14 dagar från beställningsdatumet. Du kan ångra ditt köp utan kostnad om vi inte uppfyller leveransvillkoren. Ditt paket kan bli försenat under nationella helgdagar, festivaler eller transportstörningar. Observera att ändringar i leveransen kan förekomma under helgerna. Alloljeteknik förbehåller sig rätten till förlängd leveranstid på grund av helgdagar, tullar och force majeure.

När en beställning lämnar vårt lager får du ett e-postmeddelande om att din produkt är på väg.

STANDARDFRAKT

Normalt tar det mellan 5-20 dagar att behandla din beställning, och vanligtvis efter att vi har bekräftat beställningsuppgifterna och leveransadressen skickar vi ut den.

RETUR, ÅTERBETALNING, KLAGOMÅL

Alloljeteknik vill att du som konsument ska känna dig trygg när du handlar hos oss och ser till att du alltid har rätt att ångra ditt köp, returnera dina varor och skicka defekta varor till oss. Du som kund ansvarar för alla fraktkostnader som uppstår vid retur eller byte av varor samt ansvarar för eventuell värdeminskning på grund av att produkterna hanteras mer än vad som är nödvändigt för att fastställa produktens karaktär och form. Om du har fått en felaktig eller defekt vara ersätter vi dig för kostnaden för returleverans. Vid frågor kan du kontakta vår kundtjänst.

RETUR

För att returnera en vara vänligen kontakta oss via mail på info@alloljeteknik.se

Packa produkten väl i samma förpackning/påse som den kom i.

Bifoga vår blankett samt ditt spårningsnummer till lådan.

Skicka din returblankett tillsammans med din beställning till oss på Alloljeteknik.

Om du vill avbryta din beställning eller returnera dina varor ska du meddela oss skriftligen inom 14 dagar från det datum då du fick dina varor. När vi har mottagit ditt paket och verifierat problemet med det och du är berättigad kommer vi att återbetala dina pengar, helst med samma betalningsmetod som du använde när du beställde så snart som möjligt. Återbetalning kan ta ett par bankdagar, kontakta oss ifall du är osäker. Du som kund ansvarar för alla fraktkostnader som uppstår vid retur eller byte av varor samt ansvarar för eventuell värdeminskning på grund av att produkterna hanteras mer än vad som är nödvändigt för att fastställa produktens karaktär och form.

UTBYTE

Vid alla returer ansvarar konsumenten för att varan kommer fram till oss och, om inget annat anges, även för transportkostnaderna. Om din beställning har levererats felaktigt eller inte är det du ursprungligen beställde, återbetalar vi kostnaderna.

ÅTERBETALNINGAR

Alloljeteknik garanterar att du får pengarna tillbaka eller ersätter varorna om du föredrar det, i enlighet med returrätten. Hela värdet återbetalas på villkor att produkterna returneras i samma skick som de skickades till dig. Detta innebär att varorna inte får ha skadats, smutsats ner, tvättats, ändrats eller burits och att eventuella etiketter och märken är intakta. Om varan är i modifierad form kommer en bedömning av försämring att göras. Värdeminskningen kommer inte att återbetalas.

Om du tror att du har fått en felaktig eller defekt produkt, ber vi dig att kontakta oss så snart som möjligt för att lösa problemet. Observera: för att vi ska kunna bedöma varan i fråga måste hela produkten returneras tillsammans med en ingående beskrivning av problemet och hur produkten användes.

KLAGOMÅL

Om du anser att en produkt är defekt eller felaktig, vänligen kontakta oss eller skicka tillbaka den för återbetalning. För att vi ska kunna bedöma varan i fråga måste hela produkten skickas tillbaka tillsammans med en utförlig beskrivning av problemet och hur produkten användes. Om hela produkten/beställningen inte returneras till oss kan vi inte göra en fullständig bedömning av problemen med artikeln och kan endast basera ett eventuellt beslut om återbetalning på den del vi har fått.

I händelse av en defekt/problematisk produkt behöver kunden inte betala några kostnader. Vi betalar returfrakten om ett kvitto (eller en kopia av ett kvitto) lämnas in. Varje begäran om återbetalning måste göras inom en rimlig tid från mottagandet av beställningen.

PRODUKTANSVAR

Alloljeteknik avsäger sig allt ansvar för hur produkten används och hur köparen gör sig av med den. Köparen har ensam ansvar för användningen av produkten.

Vi rekommenderar att produkterna alltid används på det sätt som anges i produktinformationen på webbplatsen. Den enda information som är aktuell är den som finns på vår officiella webbplats.

FORCE MAJEURE

Alloljeteknik ansvarar inte för förseningar i utförandet som orsakas av omständigheter som Alloljeteknik inte har någon rimlig kontroll över. Vid force majeure har Alloljeteknik rätt till ytterligare tid för att uppfylla sina åtaganden. Exempel på sådana omständigheter är, men är inte begränsade till, strejker, terroristhandlingar, krig, leverantörs-, transport- eller produktionsproblem, växelkursfluktuationer, statliga regleringsåtgärder eller naturkatastrofer. Om en sådan omständighet varar i mer än två månader har båda parter rätt att säga upp detta avtal utan att den andra parten och/eller har rätt till ersättning eller är skyldig att betala ersättning.